Alisa Lim A Po (Amsterdam - 1975)

“Kunst enerveert en maakt vrij, maar het is ook een taak, een opdracht om te maken wat betekenis heeft.” 

Alisa Lim A Po (Amsterdam, 1975) is autonoom kunstenaar. Haar werk reflecteert op menselijke gedragingen en de gevoelens die hieruit voortvloeien, zoals geluk, verdriet of angst.

Het kleurrijke handschrift, dat jaren als een rode draad door haar werk liep, heeft plaats gemaakt voor monochrome werken. Zwart, met wel of geen steunkleur.
In haar werk valt haar onderzoek naar verschillende materialen en nieuwe technieken in het oog. Lim A Po varieert zowel met de grootte als de ondergrond van haar werk. Voor elk stuk kiest ze steeds het materiaal en het formaat die haar boodschap het beste tot uitdrukking brengen. Als autodidact kunstenaar voegt zij al doende de beheersing van nieuwe materialen en bewerkingstechnieken toe aan haar oeuvre.

Een van de opvallendste ontwikkelingen in haar werk is de geleidelijke overgang van figuratie naar abstractie. Ook zien we de drang naar minimalisme, welke sterk tot uitdrukking komt in de Monochromen serie.

De meest recente serie Scapes bestaat uit textiele wandobjecten en schilderijen met oliekrijt. Ook hier laat Alisa de spanning naar het ervaren van materialen de vrije loop gaan.

Wij presenteren schilderijen en wandobjecten uit haar laatste series; Monochromen en Scapes.

Alisa_Lim_A_Po_Foto_1200x1200