Ans Pullens

Ans Pullens werkt in keramiek, glas en mozaïek. De uitdaging ligt voor haar in nieuwe technieken en vormen.

De "Ceramic Paintings", zijn 3D sculpturale schilderijen, waaronder haar kenmerkende "Wave" in porselein. Hier zie je een spel van licht en schaduw, ontstaan door de manier waarop de elementen zijn gelegd. De elementen van porselein zijn met de hand gevormd en daardoor allemaal anders. Door de verschillende posities waarin ze zijn bevestigd, de lichtval en de stand van waaruit je naar het werk kijkt lijken er nuance verschillen in kleur te zijn.

Ans haalt haar inspiratie overal vandaan door anders te kijken naar alledaagse dingen of een uitvergroting te maken van een simpel voorwerp, gewas, dier of mens.

Zij vertaalt haar inspiratie in een abstracte weergave van de werkelijkheid in plaats van de werkelijkheid na te bootsen. Door deze nieuwe weergave biedt zij de kijker door middel van haar 'schilderijen', een manier om de wereld zoals we die zien in onze visuele waarneming, opnieuw te verkennen.

Haar werken zijn allen unica en bevinden zich internationaal bij particulieren, bedrijven en kunstverzamelaars.

 

Ans volgde de opleiding Hogere graad keramiek aan de Academie voor Schone kunsten Arendonk, Mozaïek en fresco's met restauratie als specialisatie aan de Academie Beeldende Kunsten Antwerpen en een Couture opleiding in ’s-Hertogenbosch.

 

 

Ans Pullens