Giuliana Gironi

Vanaf 3 november zijn de schilderijen van Giuliana te zien in onze collectie!

Giuliana vertelt:
Voordat ik een kunstwerk schilder, maak ik altijd een zeer complex digitaal 'voorlopig' project. Ik kan zeggen dat het echte creatieve deel van mijn werk op mijn computer wordt gedaan. Het schildergedeelte is eerder een soort zeer lange meditatie, onderbroken door regelmatige uitbarstingen die verband houden met technische "ongevallen" tijdens het werk en die vaak worden bewaard in het eindresultaat.

De eerste stap is om foto's te maken van vogels, landschappen, wilde bloemen enz. tijdens mijn wandelingen en reizen. En ik maak foto's van mijn modellen, vrouwen of kinderen.

Ik heb een passie voor de natuur. Dieren, bloemen, elementen, ik sta nog altijd versteld van de wilde schoonheid van onze planeet en ik voel me erg klein in deze buitengewone wereld. Het idee dat elk wezen deel uitmaakt van een geheel, dat we de atomen zijn van een grotere entiteit zoals de natuur of de kosmos vormt het kader van mijn werk in absolute termen. Ik ben diep gefascineerd door de kwantumfysica, omdat het de oneindig kleine elementaire deeltjes zijn die het oneindig grote en de kosmos bouwen.

Dieren, puur en onschuldig, die ik neerzet als waarnemers van onze activiteit op deze aarde, bevolken stilletjes 'mijn' universum.

Ik koos voor acryl vanwege de sneldrogende eigenschappen die mijn werktechniek vergemakkelijken. Mijn ervaring met etsen (graveren) gaf me een voorliefde voor bedrukte texturen. Ik slaagde er in om de illusie van overdruk in mijn schilderij te verkrijgen door het 'herschrijven' van al mijn vormen met dunne stift.

Mijn composities zijn bijna altijd gebouwd op een oud bloementhema, het creëert een brug tussen het verleden en het heden.

Giuliana Gironi