4324444444  F 

       
 

Govert Heikoop

Govert (1951 - 2007) noemde zichzelf geen beeldhouwer maar beeldbouwer. Hij heeft zijn opleiding in zowel Nederland als de US gevolgd. Hij heeft meerdere internationale prijzen en erkenningen gekregen.

Govert maakte beelden, luchtig en licht, speels en open. Onder de opperhuid van 'vliegtuigtriplex' zit een complex verhaal van spanten en lijm. Met name het lichtspel wat ontstaat in de vorm van schaduwen biedt een telkens veranderende dimensie.

Sommige beelden hebben een epoxylaag en zijn hierdoor ook geschikt om buiten te plaatsen. 

Zijn prachtige atelier - onder architectuur verbouwd wordt nog steeds bewoond door kunstenares Claire Begheyn, weduwe van Govert. Zowel binnen- als buiten objecten zijn daar geëxposeerd. Een deel van zijn collectie is opgenomen door Amerikaanse galeries waar Govert veel mee samenwerkte.

Wij hebben enkele kunstwerken van hem in huis en een boekwerk waarin nog beschikbare kunstwerken te zien zijn. Een afspraak in het atelier kunnen wij voor u maken. 0203452753 | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

Govert Heikoop2

   22.png  33.png  44.png


View the embedded image gallery online at:
https://kunstenco.nl/govert-heikoop#sigProGalleriaf1d4f40144

Peltje3.png