Robbert Kanado (Bergen - NH - 1960)

Robbert volgde de School of Communication Arts in Londen. Naast zijn creatief ondernemerschap en werk als beeldend kunstenaar is hij regelmatig gastdocent aan bijvoorbeeld de Willem de Kooning Academie in Rotterdam en de HKU in Utrecht.

Robbert is een van de grondleggers van de kunststroming ‘Outcast Art’.  Een ‘outcast artist’ benut een breed spectrum aan uitingsvormen, waarbij de multimediale wereld waarin we leven een onuitputtelijke inspiratiebron is.
Kunstenaars uit deze stroming zijn niet van een specifiek stempel te voorzien, horen nergens echt bij en vormen juist daardoor een specifieke groep. Ook de stelling ‘de ene discipline voedt de andere’ vormt voor hen een belangrijke voedingsbodem. Robbert heeft als 'ideapreneur' een brede ervaring als ontwikkelaar van nieuwe productconcepten en heeft tal van internationale reclameprijzen op zijn naam staan.
Mede daardoor is de veelzijdigheid in het beeldend werk van Robbert, waarbij fotografie en schilderen hand in hand gaan, voor hem als outcast artist kenmerkend.

 

Robbert_Kanado