Skip to content

Antonio Fuertes

Fuertes (1970, Andalusië - Spanje) volgde zijn opleiding voor beeldende kunsten aan de 'Universidad Complutense' in Madrid. Het laatste jaar, voor het behalen van zijn titel heeft hij aan de Hoge School voor de Kunsten in Utrecht gestudeerd.

In zijn werk speelt hij licht en schaduw tegen elkaar uit. Het zo ontstane contrast brengt vormen van 'verstild leven' tot leven, waarbij uiteindelijk het licht triomfantelijk zegeviert. Fuertes' oog voor detail en zijn kleurgebruik verwijzen subtiel naar de karakteristieke Nederlandse stillevens van de 17e eeuw.
Hij creëert in zijn eerste lagen een grisaille in acryl, met alleen gebruik van zwart, wit en grijs. Pas in de latere lagen brengt hij kleur aan, waarbij vooral medium diepte en ruimte creëert. Al met al heeft het eindresultaat een opbouw van bijna twintig lagen.

Enkele werken uit onze collectie heeft hij in samenwerking gemaakt met kunstenaar/meubelmaker Kees Elffers. Lijsten van zebranohout of ijzer geven deze stillevens een extra dimensie.

Antonio_fuertes_nw