Cedric Laquieze (Los Angeles - USA)

Het werk van Cedric Laquieze laveert tussen taxidermie, design en beeldende kunst.

Als kind begon hij met beeldhouwen, maakte zijn eigen speelgoed van klei en volgde in zijn tienerjaren een klassieke opleiding in anatomisch tekenen aan de Ecole des Beaux-Arts in Parijs.

Het was echter zijn latere opleiding aan de Rietveld Academie in Amsterdam die hem kennis liet maken met een enorm scala aan invloeden, stijlen en technieken.

Tot op de dag van vandaag omvat zijn werk invloeden van mode tot interieurontwerp, maar ook van beeldhouwkunst, mixed media, schilderen en sieraden in een voortdurende zoektocht naar nieuwe ontwerpen en materiaalgebruik.

Het werk zelf is theatraal van aard en de complexe constructies nodigen uit tot een tweede blik en dwingen de kijker om de vele ingewikkelde details onder de loep te nemen.

Hoe divers de werken ook zijn, er wordt voortdurend naar gestreefd om klassieke elegantie te transformeren en relevant te maken voor de moderne wereld van design en beeldende kunst.

Zijn meest iconische serie "Fairies" verbeeldt de mythische wezens opnieuw als composities van verschillende insecten, kevers en vlinders, elegant zwevend onder een glazen koepel.

De gebruikte insecten zijn altijd duurzaam verkregen van professionele veredelaars. Als gevolg hiervan zijn zijn creaties een eerbetoon aan de prachtige kleuren en textuur van de natuur zelf.

Geen twee feeën-ontwerpen zijn ooit hetzelfde geweest en het is die toewijding aan originaliteit die wereldwijd bewondering oogst en andere ontwerpers heeft uitgenodigd. Onlangs heeft Cedric samengewerkt met Iris van Herpen en Bibi van der Velden om op maat gemaakte ontwerpen en unieke stukken te creëren.

Zijn werk is te zien in Europa, het VK en de VS.

Cedric Laquieze