Daniël Martin (1982)

Daniel woont en werkt in Leiden, Nederland. Zijn werk is nationaal en internationaal tentoongesteld. Hij had tentoonstellingen in het Museum voor Hedendaagse Kunst van Queretaro; SOHD, Cobra Museum, Amstelveen; Museum voor jonge kunst, Oosterhout; Booth gallery, New York; Beers Gallery, Londen; Den Gallery, Koeweit-Stad; Think space, Los Angeles; en een duoshow met Phillip Akkerman in Den Haag.

Samenwerking Daniel Martin en Santiago Pani:
Daniel Martin en Santiago Pani hebben een lange geschiedenis van samenwerking, wat terug te zien is in de kunstwerken, met elk van hun individuele kenmerken die ze door de jaren heen samen hebben gecreëerd. Ook hun gezamenlijke werk is nationaal en internationaal uitgebreid tentoongesteld in onder meer New York, Londen, Barcelona, ​​Milaan, Mexico-stad, Havana en Koeweit-stad.

Daniel is mede-oprichter van het kunstenaarsinitiatief Arthouse dat talloze projecten organiseert en twee residenties leidt (NL/MEX). In 2019 was hij medeoprichter van het jaarlijkse 1606-project dat interculturele verbindingen tussen internationale kunstenaars faciliteert in samenwerking met PaintGuide en de Universiteit van Leiden en andere lokale partners in Nederland en Mexico.

Wij hebben meerdere werken in onze collectie uit de samenwerking van Daniel Martin met de Mexicaanse Santiago Pani.

Daniel Martin