Evelyn Snoek

In het werk van Evelyn Snoek is het hergebruik van materialen een terugkerend gegeven. In recent werk slaagt zij er zelfs in de beelddrager weg te laten en slechts gebaren in verf te tonen, waardoor zij haar werk weet terug te brengen tot de essentie. Een bewuste, interessante keuze na een ontwikkeling van jaren schilderkundig onderzoek.
Het intensieve, veelzijdige onderzoek van de afgelopen tien jaar laat de worstelingen zien met materiaal en beelddrager.
Toch is het recente werk geen eindpunt na gedegen onderzoek. Er is een minimalistische werkwijze ontstaan die op een gegeven moment weer hergebruikt kan worden.

Het atelier is overvol met resten. Resten opgedroogde verf, resten kapot linnen, resten verpakkingsmateriaal waar verf op gemorst is, stapels besmeurde bakken; op alles zit verf. Op de spieramen, op papier, op stukken rubber. Maar dan valt ineens een regelmaat op. De resten opgedroogde verf blijken een stapel te vormen, een sculptuur in de vorm van een doos, of een nieuw, dik schilderij. Stukken dik beschilderd doek, van het raam genomen, op elkaar gelegd zodat een dikte, een volume ontstaat, vellen van verf, huiden van kleur. Er is weinig vorm, er zijn geen lijnen, geen contouren, er is alleen nog maar materie en kleur.

Kunst + Co presenteert een bijzondere serie minimalistische maar door kleur bombastische objecten die je likkebaardend toelachen...

Evelyn Snoek