Inge Becka - Den Haag 1963

Inge woont en werkt in de Beemster en heeft haar opleiding gevolgd bij keramiste Marjan de Voogd.

Ze is een echte virtuoos in het werken met porselein. Sinds haar werkperioden in China heeft haar carrière als kunstenaar/designer een grote vlucht genomen.

Inge heeft het vermogen om natuurvormen samen te laten gaan met strakke vormen.

De vormen ontstaan vrijwel altijd in een serie van gelijksoortigen, waarbij iedere vorm zijn eigen unieke touch krijgt. Parallel aan elkaar varieert zij te pas en te onpas.

Tijdens het werken is zij op zoek naar slagvaardige handelingen die het beeld sterk maken.

Alles lijkt ongedwongen en spontaan te zijn ontstaan, echter het toeval en de gestolde beweging worden volledig geënsceneerd.

Ze streeft naar gebaren die opdringerig genoeg zijn, aandacht vragen en die rust geven om zich tot de rest van de wereld vol rommel en haast te kunnen verhouden.

Sinds 2012 verblijft Inge jaarlijks 2 maanden als ‘artist in residence’ in Jingdezhen, China, de wereldhoofdstad van porselein.

The Blob is gemaakt van het meest luxe Chinese porselein. Het is een 3d en grafisch spel. Het is enerzijds strak, gestileerd en tegelijkertijd ook overdadig en organisch. De basisvorm, met vertrekpunt de blob uit de architectuur, wordt steeds zodanig vervormd en uniek dat er onverwachte en ontelbare harmonieuze composities en perspectieven van licht, donker en alles daartussen in ontstaan.

 

Fotografie: Dennis A-Tjak

inge becka2