Mo Cornelisse

In 2011 heeft MO, als late student, de keramische opleiding SBB in Gouda afgerond en aansluitend het extra leerjaar doorlopen. Al vele jaren werkend met keramiek is zij zich na die tijd pas echt gaan ontwikkelen met een bijzonder eigen handschrift en techniek tot resultaat.

MO heeft, in een bewonderingswaardig kort tijdsbestek, meerdere vooraanstaande galeries aan zich weten te binden en wordt al jaren internationaal vertegenwoordigd.

SERIES

MO heeft meerdere herkenbare series gemaakt zoals de ‘Melting Vases’, een prachtige collectie van vrij vormgegeven objecten. Een serie geïnspireerd door de smeltende ijskappen.

De Crying Dolls, een bijna aandoenlijke serie porseleinen poppen die schrijnende situaties weerspiegelen in een tijd waarin alles mooi zou moeten zijn. Met een tweede serie Lost Toys, waar (gevonden) porseleinen poppen met gouden accenten onder een stolp worden gekoesterd.

De porseleinen wandobjecten lopen als een rode draad door de ontwikkeling van het werk van MO. Een fantastische vormentaal door samengestelde en losse porseleinen objecten die samen of solitair een abstracte voorstelling creëren.

Monique_Cornelisse